místo ke sdílení, místo k užitku

Povolání

14. 5. 2016 22:22
Rubrika: Zamyšlení...

Už dlouhatánsky dlouho mě vrtá hlavou, jak je to s tím povoláním mladého člověka, který si láme hlavu kudy v životě jít, kde je jeho místo, kam ho volá jeho srdce a Náš Bůh. Aaa zda to vše spěje k tomu, aby byl šťastný a Boží? I když s tím štěstím to je taky věda. Setkávám se s názory, že štěstí vlastně není cíl. Na druhou stranu, povězte mi lidičkové zlatí, kdo po něm netouží? Ale to by bylo na další psaní o tom co je a není štěstí.. Povolání se v bibli objevuje na přibližně 700místech. Hm, to je panečku pěkné číslo! Bůh volá - a na základě volání vzniká po-volání. V písmu má povolání význam pozvat nebo vyzvat, zavolat, oddělit, ale také určit k nějakému úkolu, pověřit, a pro tento úkol dotyčného vybavit, nebo též být povolán k následování Ježíše. U nás mladých je tohle téma velmi aktuální a ožehavé, někdy přeroste až v cosi svízelného...není divu, když to člověk myslí upřímně, vážně a chce se rozhodnout správně.
Nedávno jsem četla zajímavý postřeh, který hovoří o postupné početní krizi povolání a uvádí: "Je pravděpodobné, že v Božích plánech má prořídnutí zvláštních povolání (kněžských, řeholních, misionářských) v církvi také tento důvod: Pán chce, aby se silně pociťovalo povolání všech pokřtěných k obecnému kněžství. Pán chce povzbudit všechny pokřtěné, aby nezůstávali pasivními diváky, ale aktivně se účastnili a spolupracovali na díle spásy."
A tak mám z těcho pár řádku radost a těší mě, že máme povolání k obecnému kněžství! Ať už rozhodnutí pro způsob naplňování povolání je či bude jakékoli. Důležité je, že sám život je Božím povoláním! 

 

Zobrazeno 1701×

Komentáře

Thereska

Kdo by si chtěl víc počíst, doporučuju: http://www.hledampovolani.cz/Povolani

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková